Virágterápia I.

Vissza

A „csoda cseppeket”.... 

....Dr. Edward Bach ajándékozta az emberiségnek.

A kezeléseimet minden esetben ezzel kezdem. Rengeteget segítenek nekem is és minden hozzám fordulónak, természetesen csak akkor, ha hiszünk is benne. Bár azt gondolom, ha már valaki eljut egy „lélekgyógyászhoz”, akkor valószínűleg elfogadja ezeket a különleges eszközöket.

A honlapon egy kicsit írtam már róla, de szeretném, ha közelebbről is megismerkedne vele mindenki. Így úgy gondoltam, hogy itt egy kicsit kibővítve mesélek róla.

Dr. Edward Bach által felfedezett gyógymód legfőbb célja és eredménye az, hogy önmagán belül minden ember újra felfedezheti és megerősítheti a belső irányításával – azaz felsőbb Énjével - való kapcsolatát. Szerinte mindenki meghatározott, csak általa betölthető cél érdekében él a világon, amely úgy lett kiválasztva, hogy a lehető legnagyobb mértékben szolgálja az illető fejlődését. Az élet célja tehát az egyéni sors jó értelemben vett megtalálása és beteljesítése.

 

Ha valaki felmeri vállalni a felelősséget saját sorsáért, akkor a betegség eséllyé válik számára, lehetőséget nyújtva egy teljes, boldog, tevékeny élethez.

Minden hiba és minden egyes kórkép a tökéletességből hiányzó elemekre világít rá, s ezzel esélyt ad a fejlődésre. Ez a gondolat megjelenik az ősi népeknél is, ahol úgy tartották, hogy a betegséggel a sors beleszól az ember életébe, lehetőséget biztosítva a változásra. Melyek ezek a hibák?

A Bach-virágterápia gyógyítási elképzelése nem a negatív lelki hibák elfojtásán, hanem azok meghaladásán alapul. A virágeszenciák egyfajta pozitív, konstruktív mintát kínálnak a fennálló problémák megoldására. Melyek ezek a hibák?

  • A büszkeség nem más, mint a gondolatok merevsége, arrogáns viselkedés, ahol az ember nem ismeri fel saját kicsinységét, és a sikert saját érdemének, nem pedig a benne levő isteni mag áldásának tekinti. Ez az ok olyan betegségeket idéz elő, amelyekben a merevség és a ridegség lesz a meghatározó.
  • A gonoszság az Egység tagadását és hibás értelmezését jelenti, mert mindazok a cselekedetek, amelyek mások ellen irányulnak, ellentétben állnak az Egésszel. A fájdalom a gonoszság következménye, amelynek árán megtanulja az ember, hogy sem testileg, sem lelkileg ne okozzon fájdalmat másoknak.
  • A gyűlölet ellentétes a szeretettel, ellent mond az isteni tervnek. „ A gyűlölet büntetése a magány, a heves indulati kitörések, az idegi fáradság és a hisztérikus állapotok.„
  • Az önzés, az önszeretet ugyancsak vét az Egység ellen, mert az emberekkel szembeni kötelességet tagadja. Befelé forduló neurózisok, depresszió-szerű betegségek alakulhatnak ki, ha az ember saját érdekeit előbbre helyezi másokénál.
  • A tudatlanság más szavakkal a tanulás halogatása, vonakodás az Igazság megismerésétől. A bölcsesség hiánya a mindennapi életben panaszokat okozhat, az Igazság meglátásának, valamint meghallásának elmulasztása látási és hallási problémákat idézhet elő az embernél.
  • A bizonytalanság akkor lép fel, az egyén vonakodik saját felsőbb Énje parancsának követésétől. Határozatlanság, a céltudatosság hiánya mozgási és koordinációs rendellenességben nyilvánul meg.
  • A birtoklási vágy a lelkek szabadságának és egyéniségének tagadását jelenti. A hatalomvágy következménye számos olyan betegség, ahol az ember saját teste rabjává válik és vágyait a betegség fékezi.

Testünk betegsége tehát nem más, mint a lélekben kialakult diszharmónia következménye, a probléma megjelenése testi szinten.

 

 

 

 

 

 

Folytatom…..

 

 

megosztás

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/lelkednek/data/www/lelkednek.hu/index.php:16 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/lelkednek/data/www/lelkednek.hu/index.php on line 16