Gongok hangja

Vissza

Test-Lélek-Szellem

A hagyományok úgy tartják, hogy a gong hangjában fürödni egészséget jelent, de már megérintésük is erőt és boldogságot ad. A hangját univerzális vibrációként, spirituális rezonanciaként definiálják, mely a szervezet öngyógyító folyamatait felébreszti és működésbe hozza, lecsendesíti az elmét, s így az képes lesz kommunikálni az univerzális tudattal.

 Az ősi tanítások szerint a gong rezonanciáját a szférák zenéjének, hangját a bolygók rezonanciájának pompás mintázataként írták le. Ismeretük szerint a gong felhangjainak széles spektruma harmonizáló hatású, a fizikai testre gyakorolt jótékony hatásán túl inspirálja a lelket és a szellemet is. A test energia központjaira gyakorolt hatásán keresztül tisztítja az aurát, rezonanciája felébreszti a kreatív erőket, növeli a vitalitást.

A gong fémből készült kerek, ütős hangszer. Leggyakrabban rézből vagy bronzból készül, de a nikkel és ezüst, illetve a réz és ón ötvözet is kiváló alapanyagul szolgál.

    A kör, mint forma az örökkévalóság szimbóluma, a tökéletesség, a menny és a világegyetem, azaz a mindenség jelképe.

A kör olyan őstípusú jelkép, mely a teljesség, a beteljesedés, az összesség egyetemes szimbóluma.

Ugyanakkor mágikus tulajdonságokkal is felruházták – régi korok tapasztalata szerint egységes védelmet nyújt a gonosz erőkkel szemben.

Számtalan gongon láthatunk több kört.

A szemes gong például, mely felfogható hármas körnek is, - a testet, - a lelket és a - szellemet jelképezi.

A belső kör a szellem, a külső kör a test, a középső pedig a lélek.

Minden ember szereti a gong hangját, mert a vibráció nyelvén szól hozzánk: nemcsak halljuk, hanem a testünkben is érezzük a rezgését. A hangok testre és lélekre gyakorolt hatása ősidők óta ismert volt Nepál, Tibet, Mongólia, Kína és India kultúrájában. A rezgések emberre gyakorolt hatását a korai civilizációkban: Egyiptomban, Babilóniában és Perzsiában is tanulmányozták. Már akkor felismerték, hogy a szervezet öngyógyító folyamatait felébreszti és működésbe hozza.

Egészségmegőrző és gyógyító hatásáról egyaránt vannak tapasztalatok. A gong hangjaiban fürödve az emberek rövid idő alatt megnyugszanak, megszabadulnak a stressztől, az izomtónus feszültsége oldódik, a légzés szabályossá válik, a test hőmérséklete alacsonyabb lesz, megszűnik a káosz, a negativitás, az ellenállás. Minden mentális erőfeszítés, erőlködés nélkül elvezetődnek a meditáció állapotába – a gong „dolgozik” helyettük.

megosztás

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function mysql_close() in /var/www/lelkednek/data/www/lelkednek.hu/index.php:16 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/lelkednek/data/www/lelkednek.hu/index.php on line 16