beszélgess velem

Segítő beszélgetés..

Mai rohanó világunkban nagyon sokan elfeledkezünk arról, hogy a mellettünk élő emberi léleknek, legyen az kicsi vagy nagy, néha szüksége lenne, egy kis figyelemre, ami nem más, csak egy kis beszélgetés. Néha észre sem vesszük, hogy eltelik a nap az óra a perc és ugyan egymás mellett élünk, dolgozunk, de nem tudunk egymásról semmit. Nagyon sok gyerek panaszkodik nekem arról, hogy nem hallgatják meg a szülei. És amikor ezt szóba hozom, a szülőnek akkor Ő azt mondja – pedig szoktunk beszélgetni. Csak nem mindegy hogy hogyan… mosogatás és főzés közben, vagy éppen a gép előtt ülve, mert éppen dolgozunk. Nem így nem megy, mert a figyelem másról is szól….

 

Beszélgetni csak úgy lehet, ha testünkkel és lelkünkkel is ott vagyunk amellett az ember mellet, akivel eltöltjük ezt a kicsinyke időt. Meghallgatjuk és figyelünk rá. Még ha nem is mondunk semmit, - mert hiszen nem mindig tudjuk a megfelelő megoldást - akkor is érezze, hogy ez az idő csak az Övé és a Tiéd. Ketten vagytok egy „láthatatlan világban”, ahol nem zavarhat meg senki sem….

 

Nagyon sok problémának ott van bennünk a kulcsa, de nincs kivel megosztanunk gondolatainkat. Így csak rágódunk rajta teljesen egyedül és nem találjuk a megoldást, vagy ha igen sikerül magunkat lebeszélni róla…

Hát Én itt vagyok….gyere és mesélj! Üljünk le egy kávé vagy egy csésze tea mellé és mondd, el mi nyomja a lelkedet. Leülök veled és ígérem, csak Rád figyelek. Legyünk ketten abban a „láthatatlan világban” amit Te teremtesz meg.  A témát Te hozod, vagyis inkább a téma hoz téged. Van úgy, hogy elkezdesz valamiről mesélni és a végén észreveszed, hogy igazából nem is arról beszélünk már. Nem szeretek tanácsokat - okosságokat adni, mondani ez nem is az én tisztem. Mindig a megérzéseimre, az intuíciómra vagy még inkább az Égiekre hallgatok, és azokat továbbítom a számodra. És majd Te eldöntöd, hogy mit viszel el belőle utadra és mit hagysz itt nekem, amire nincs szükséged.

Hiszem, hogy mindenkinek a saját problémáját magának kell megoldania, segítséget lehet kérni, de más helyetted az utat nem járhatja be. 

Az utat egyedül kell bejárnia mindenkinek.

 Semmit nem lehet megtanítani egy embernek, csak segíteni abban, hogy rátaláljon önmagán belül.